8 October 2016

DATING YOUR SENIOR BE LIKE

Hello, Gibbonizer!

Kali ini aku nak cerita kisah dating, which is between me and my school senior. Umur aku dengan senior aku ini hanyalah berbeza setahun. Kami actually kenal dalam Grindr dan aku lupa siapa tegur siapa dulu. Dah 10 tahun aku tinggalkan sekolah and now I have a courage to talk to him. Kami sebenarnya banyak connections sebab aku ini dulunya berjiran dengan dia. Kami juga berkongsi kelas yang sama di sekolah once, which is dia di sesi pagi dan aku di sesi petang. Okay, done with a little intro.


Macam mana aku boleh terkeluar date dengan dia?


Aku kenal dia dalam bulan Julai yang lalu dan perkenalan kami membawa ke Whatsapp. Walaupun dia ini kinda sissy, namun aku tak kisah pun sebab I can be in a sissy mode too. I just be friend to whoever I want! Then one day, dia ajak aku borak something (by borak I mean chatting via Whatsapp lah). So, I said okay. Turn out dia nak borak about a broken heart. Kisahnya dia ini sudah 3 bulan broke up dengan boyfriend dia. Yang paling sadisnya, his ex-boyfriend lives in front of his house. Ya, mereka berjiran, dan aku pernah je chat dengan ex-boyfriend dia dekat Grindr. Thanks Grindr, you make the world become small each day.

Worst, his ex-boyfriend dah ada partner baru and he need to see them together everyday. Aku dalam mode "I am your shoulder to cry on" terus suruh dia move on and his kinda wanna move on walaupun masih rasa keperitannya.

Senior : I kena buka hati untuk orang sayang I.

Gibb : I ada.

Senior : Susahnya, I dah penat nak mencari. Aduh...

Gibb : You tak nak try?

Senior : Boleh. Haha!

Gibb : Esok kita keluar date. Kenal-kenal.

So, dia ajak aku pergi book fair dekat Cheras. Katanya nak cari novel. Aku on je lah. Walaupun aku ini tak minat sangat dengan buku, but mungkin aku bakal jumpa sesuatu yang menarik di sana. He said he will pick me up after his home from work. Aku ada cakap nak belanja dia makan, tapi aku siap cakap bajet aku RM50, sebab aku tengah kering. Hahaha, miskin!

Gibb : Nak pakai baju warna apa?

Senior : Wah, Baju kena sama juga ke? Haha!

Gibb : Tak, sebab I tak nak warna sama. Nanti nampak gay sangat.

Senior : Haha! Tau pun. Tapi kalau kebetulan apa salahnya.

Turn out kami pakai baju warna yang berbeza. Sepanjang perjalanan, it's akward but we talk a lot of things. Daripada topik lagu yang berkumandang di corong radio, sehinggalah topik kegemaran aku, gadget! Kami ada argued tentang several things, but then we laughed about it.

Setibanya kami di lokasi, kami terus mencari book fair tersebut. Semua buku berharga RM5. What? Murahnya! Then dalam hati aku berkata, "Oh, inilah rupanya book fair!". Then aku split direction dengan dia sebab dia cari buku motivasi. Mula-mula aku berasa bosan juga dekat situ. Then aku terjumpa section yang menarik, which is DIY! Disebabkan wang aku tidak mengizinkan, jadi aku utuskan untuk membeli 2 buah buku sahaja. After I've done, aku masih melihat dia berlegar-legar mencari buku. Oh, God! I still need to wait. But it's okay, aku kene bertolak ansur. Not everything is about me, right?

Inilah rupa paras pesta buku itu.
Buku pemberi inspirasi dan buku DIY, totally me!
Lepas habis tengok buku, kami pun pergilah dinner. I asked him to choose the place to eat. Then he chose to dine at Old Town White Coffee. Aku pun okay je lah, walaupun aku sebenarnya tak pernah pun makan dekat situ. 

Waktu kami berjalan menuju ke lokasi, dia ada tanya aku dulu belajar jurusan apa? Then aku cakap yang aku belajar jurusan yang sama dengan dia (well, actually I do a little stalking before I'm going out with him). He was kinda shocked, sebab dia ingat aku belajar interior design. Turn out juga kawan sekelas dia pernah jadi supervisor aku dulu.

Setibanya kami di Old Town, Kami pun cari lah tempat duduk yang paling selesa (dapat lah juga kerusi yang berkusyen itu). Then, pilih lah makanan. Mula-mula itu aku agak blur dengan menu dia, but then I understand how's the combo menu works. Lagi pun dia ada cakap yang dia selalu makan dekat Old Town itu. Sementara hendak menunggu makanan tiba, dia sempat juga lah lari pergi cucuk duit dekat ATM. He asked me to guard his bag. Then I said, "You jangan lari terus tau!" sort of.

A man handbag!
Time makan itu, mostly kami sembang tentang time dekat sekolah dulu, and mostly about cikgu-cikgu. Then ada lah topik about his ex-boyfriend, about kehidupan, dan about sex sikit. Dia cakap tentang ketuk lutut. Mula-mula aku tak tahu apa benda itu, then dia terangkan.

Ketuk lutut ini sebenarnya salah satu cara untuk hilangkan ereksi pada penis anda. Dia tahu pun sebab budak-budak pejabat dia yang ajar. Almaklumlah, pejabat kan dingin. Jadi teknik ketuk lutut ini mungkin berguna.

Yang penting aku cuba waktu itu jugak. First, I tried to get an erection on that time. After that, aku pun ketuk lah lutut aku, dan teknik itu tidak berkesan. I tried some more, and it's still doesn't works! Hahaha, bengong! Satu pujian yang aku dapat adalah dia cakap aku ini kinda high confident, sebab dia tengok aku selamba je duduk silang kaki, lepas tu letak kaki itu atas kerusi. Then aku cakap. itu bukanya confident, itu selamba namanya.

Food pic is too mainstream, so tayang pic invoice je lah.
Then time hendak bayar pula, dia berkeras tak mahu bagi aku belanja. Tapi aku cakaplah, kan aku dah janji. End out dia bagi aku RM10, then aku terima je lah walaupun berkali-kali aku cuba tolak. Before balik, kami sempat singgah ke kedai gadget untuk intai-intai harga iPhone 6s. Okay, ada penurunan sebanyak RM1000. It's kinda good bila kita boleh bersembang tentang perkara yang ramai orang tak minat, rasa ada sedikit appreciation di situ.

Dalam perjalanan pulang ke rumah, dia ada cerita tentang pengalaman dia bercuti sorang-sorang ke Indonesia sebab kawan-kawan dia tak jadi pergi. Cerita dia agak bosan sebenarnya, tapi at the same tima, aku agak respect dengan pengalaman dia sebab dia ini agak penakut dengan persekitaran baru, lagi-lagi being alone di negara orang at the first time.

Then kami berborak tentang tempat praktikal lama. Agak terkejut juga sebab kami sebenarnya buat internship dekat tempat yang sama, cuma semester yang berbeza. Dah, mula lah cerita pasal mutual friends. Aku melayankan je lah moment throwback itu, walaupun aku tak suka kenal orang yang banyak mutual friends dengan aku. Betul lah orang cakap, dunia PLU ini memang kecil. Damn!!!

Okay, now sudah sampai di rumah. We said thank you and goodbye to each other. No kiss muah muah! Hahaha!

Overall, I have a great time that night. Rasanya last time I had a proper date pun waktu hujung bulan Jun yang lepas. Do I see any potential love? I guess the answer is no. Sebabnya aku rasa dia keluar date dengan aku pun untuk mengisi masa lapang. Lagi pun, aku tak pernah nampak kesungguhan dia untuk text aku just untuk bertanya khabar. Tambahan lagi, aku kurang sikit nak date seseorang yang banyak sangat mutual friends dengan aku. I feel weird about that. Good thing is, we still text, but saldomly.

Masuk rumah je, aku minum air kejap, then terus ajak abang aku keluar minum-minum. Nanti aku sambung cerita pada entry yang berikutnya.

14 comments:

  1. haha aku kalau kenal orang lepas tu tau ada mutual friend banyak rasa macam turn off...hahaha...tapi kalo dia elok sila beri peluang...hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak semudah itu sayang, "ELOK" bukanlah jawapan untuk kebahagiaan abadi...

      Delete
  2. Rasa x secured langsung kn klu byk sgt mutual friends. Rasa mcm org dok ckp2 je psl kita. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree Nu'man, tapi untuk seorang blogger yang tinggal di shah alam, I'm expecting benda2 macam itu boleh berlaku dengan mudah.

      Maybe i need to move to a different state...

      Delete
  3. Hello gibs...kinda like name Gib..ade kat radio punya drama nama gibran..sgt classic..

    anyway, I must say..ko org yg pandai hormat org ( at least from what I read )...eventhough not to ur favor pon ko layankan je..I could use some fren yg cmni....

    so, back to dating ur senior..
    erm..for me..NO NO NO..
    Seorang 'mamat' tidak suka untuk have a relationship dgn someone yg die dah kenal...tambah2 plak dlm 'dunia' kita ni kan...
    and of coz la nnt mutual friend ramai ..coz i;m kinda very discreet and 'gay' is very TABOO to my environment...
    tapi kan...kalau senior tu ensem tahap gaban...maybe la boleh bagi 'exception'...haha...nampak x gatal seorang mamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. No, seorang Gibb takkan menjalinkan hubungan atas dasar "hensem" je.
      I dah jumpa macam-macam jenis orang dah, and "hensem" bukanlah calon yang sesuai dengan aku.

      BTW, I could use a friend like you, maybe...

      Delete
  4. ketuk lutut??. hahahaha..bestnya dapat pergi pesta buku, tapi kena pandai pilihlah tak semua buku best..susah juga bila bercinta dengan orang yang dekat-dekat ni bila dah putus still terpaksa berjumpa lagi kan...hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tetiba konek stim dalam office, cubalah try teknik ketuk lutut tu ye...

      bagi I la, bercinta dengan orang yang dekat ni banyak pro daripada kontranya. walaupun dah break up, but at least boleh maintain good friendship dan kita takde lah mempunyai perasaan benci sebenci-bencinya...

      Delete
  5. Sempat lagi cari bahan nak bagi adik kecik tu gembira...hahahaha!

    ReplyDelete
  6. Hello bro..anyway..the hundred meters..start with a single step. Congrats because became a shoulder..for someone, it is a worst thing to do..but for others, it is a faith..nice knowing you..be a good friends with others too.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. i didn't know you yet, but nice to know you encik Ammar Haziq!

      Delete